Centralul englez Howard Webb s-a retras din cariera de arbitru

Postat de Bogdan CiocoiuNici un comentariuaug. 07, 2014

Centralul englez Howard Webb s-a retras din cariera de arbitru, el urmând să devină director tehnic al Asociaţiei Arbitrilor Profesionişti. 

Howard Webb_b

Sunt foarte încântat să încep acest capitol nou al carierei mele, după 25 de ani minunaţi pe gazon. Am petrecut peste un deceniu la meciurile din Premier League, fiind suficient de norocos să fiu implicat în nouă turnee FIFA şi UEFA, dar şi să arbitrez finale de Liga Campionilor sau Cupa Mondială“, a spus Webb

În vârstă de 43 de ani, Webb a arbitrat meciuri în Premier League din 2003, iar în perioada 2005-2014 a fost arbitru FIFA.

El a arbitrat finala Ligii Campionilor din 2010, dintre Internazionale Milano şi Bayern Munchen, dar şi ultimul act al Cupei Mondiale din acelaşi an, dintre Spania şi Olanda. În 2013, Webb a fost desemnat cel mai bun arbitru de către Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

După ce a arbitrat finala Cupei Mondiale, Webb a fost decorat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu Ordinul Imperiului Britanic.

Singurul meci al României pe care Webb l-a arbtirat a fost victoria din 2012 de la Istanbul, contra Turciei, scor 1-0.

Sursa: MEDIAFAX

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!