Cartonașul verde in Serie B

Postat de Bogdan CiocoiuNici un comentariusept. 04, 2015

 

cartonas verdeSerie B lansează în acest final de săptămână un nou mod de a prmova fair-play-ul în fotbal, italienii revoluționând practic jocul, din acest punct de vedere. Într-un sport acuzat deseori de simulări, trucaje și atitudini nesportive, divizia a doua italiană încearcă să contracareze astfel de manifestări recompensând jucătorii care se comportă exemplar din punct de vedere sportiv prin introducereacartonașului verde.

Conform Digisport, cartonașul verde va fi folosit de arbitri pentru a semnaliza jucătorul care a avut o comportare sportivă în timpul unui meci. Spre exemplu, va primi un cartonaș verde jucătorul care va da mingea afară în timpul meciului pentru ca un adversar să primească îngrijiri medicale.

Nu există recompense în timpul partidelor pentru astfeld e cartonașe verzi, dar arbitrul va contabiliza jucătorii care le-au primit. La finalul sezonului va fi publicată lista celor mai fair-play jucători din campionat și primul va primi un premiu.

Acest sistem a fost creat după ce UEFA  a solicitat promovarea mai activă a fair play-ului, și a fost deja folosit în ligile italiene de juniori.

Sursa: Digisport

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!