Botoșani | Femeia din lumea bărbaților! Interviu cu arbitrul Nicoleta Grigoriu

Postat de Bogdan CiocoiuNici un comentariuapr. 26, 2016

Botoșăneanca Nicoleta Grigoriu, o tânără în vârstă de 25 de ani, e arbitru-asistent în liga a 4-a , vrea o carieră de succes în arbitraj și dorește să-i calce pe urme Irinei Mîrț, cea care a arbitrat finala Campionatului Mondial de Fotbal Feminin în 2003.

În cadrul Comisiei Județene de Arbitraj Botoșani sunt 62 de arbitri, printre care o singură femeie, iar aceasta este Nicoleta. Recent s-au mai înscris încă două tinere, ambele în vârstă de 16 ani, însă acestea sunt deocamdată stagiare.

“Nicoleta are calități reale ca arbitru. Dacă o să vă uitați pe site-ul AJF Botoșani, veți vedea că este unul dintre cei mai delegați arbitri. Nu am avut probleme cu ea. Nu mi s-a plâns niciun conducător. În acest an, având categoria I a debutat și la Juniori Republicani. Așteptăm să calce pe urmele doamnei Irina Mîrț, care tot de aici a plecat”, a spus Ciprian Iovu, președintele CJA Botoșani, care a mai adăugat.“Nu mi s-a plâns niciodată că ar fi fost înjurată. Este o prezență agreabilă pe terenul de fotbal. Nicoleta are aproape trei ani de cand e la noi si nu a lipsit la nici măcar un curs”.

“Mi-aș dori să devin arbitru FIFA. Știu cât pot”

Nicoleta explică de ce a ales o carieră unde femeile sunt o prezență rară și dezvăluie cum reușește să se impună pe terenul de fotbal

– Nicoleta, de ce ai ales fotbalul?

– Pentru că mi-a plăcut de când eram mică. Urmăream meciurile alături de tatăl meu. În momentul în care am încercat sa intru la Poliție și am avut un eșec, mi s-a ivit ocazia să mă înscriu la cursurile de arbitraj din cadrul CJA Botoșani.

– La ce vârstă ai fost pentru prima dată pe un teren de fotbal?

– Cred că la 18 ani, pe stadionul Municipal din Botoșani.

– Cum au reacționat prietenele tale atunci când le-ai spus că vrei să devii arbitru?

– La început au fost sceptice, au crezut că voi termina cursul și atât. Nu se așteptau să ajung până aici. Sinceră să fiu, nici eu nu știam ce e ăla ofsaid. Priveam meciul ca orice spectator. Acum, se întâmplă des să ies cu fetele în oraș și, dacă este televizorul pe un canal de sport, eu sunt atentă la meci, la faze.

Citeste in continuare :FRF

Sursa:FRF

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!