Arbitrii sătmareni, testați și instruiți de Istvan Kovacs

Postat de Bogdan CiocoiuNici un comentariuaug. 10, 2015

seminariul arbitri SM 1 10

La sfârşitul săptămânii trecute  a avut loc semniariul arbitrilor satmareni , coordonat  de catre Istvan Kovacs .

Probele pe care le-au susținut arbitri sătmăreni au fost 4X40 metri şi testul FIFA 50/ 150 m, probe pe care majoritatea arbitrilor le-au trecut cu bine.
Istvan Kovacs s-a declarat mulțumit de numărul mare de arbitri prezenți la teste și își dorește să schimbe mentalitatea și imaginea arbitrilor sătmăreni:

  • “Avem mulţi arbitri tineri, culegem roadele muncii pe care am început-o în urmă cu un an şi jumătate. Majoritatea arbitrilor s-au prezentat având în vedere că este perioada concediilor însă cei care nu au ajuns astăzi se vor prezenta săptămâna viitoare pentru a susține atât probele fizice cât și cele teoretice”.
  • ”Este prea devreme să spun că avem arbitri talentaţi. Este important ca ei să fie pregătiți fizic și teoretic dar practica este ceea care ne interesază mai mult. Urmează să primească meciuri în Liga a IV-a Elite, Liga a IV-a și Liga a V-a iarcu timpul, în 4-5 ani, să sperăm că din rândul acestor tineri vor ajunge pentru început în Liga a III-a și apoi mai sus.”
  • ”Dorim să schimbăm mentalitatea care a fost în trecut, încercăm să scăpăm de kilogramele în plus, pentru ca imaginea arbitrului contează foarte mult. Nu e tot una când la meciuri se prezintă un arbitru cu un surplus de kilograme deoarece respectul jucătorilor și al spectatorilor scade pe când la un arbitru cu o ținută placută pe teren autoritatea și respectul este la nivelul la care el s-a prezentat”, ne-a declarat Istvan Kovacs.

După ce au susținut testele fizice, arbitri s-au mutat la Hotelul Aurora unde au susținut testarea teoretică din Legile Jocului și ROAF. A fost un test grilă cu 20 de întrebări care trebuia încheiat în 30 de minute după care a urmat un curs susținut de Istvan Kovacs bazat pe analiza video a unor faze de joc la care au participat şi observatorii sătmăreni.

Mai jos puteti vedea o galerie foto de la eveniment :capture-20150810-204159 seminariul arbitri SM 4 seminariul arbitri SM 1 12 seminariul arbitri SM 1 11 seminariul arbitri SM 1 9

Sursa: sportulsatmarean.ro

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!