Arbitrii gălăţeni au câştigat pentru a treia oară Cupa Moldovei! / Galerie Foto

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariuiul. 16, 2019

Pe parcursul a două zile, arbitri din şapte judeţe ale ţării s-au confruntat într-o competiţie amicală de fotbal pe teren redus. “Cupa Moldovei – Memorialul Valentin Buimistruc” a ajuns la cea de a VI-a ediţie şi a reunit la start arbitri din Botoşani, Brăila, Galaţi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Iaşi (două echipe). Împărţiţi în două grupe de câte patru echipe, arbitrii au arătat că se pricep foarte bine şi la jocul de fotbal, nu doar la a conduce meciuri în cadrul diferitelor eşaloane în care activează.

În prima zi a competiţiei, într-o atmosferă destinsă, s-au desfăşurat meciurile din grupe. În grupa Roşie, prima echipă a ieşenilor a învins arbitrii din Suceava, Neamţ şi Galaţi, obţinând maximum de puncte, pe locul doi situându-se CJA Galaţi, care a câştigat meciurile cu CJA Neamţ şi CJA Suceava. În grupa Verde, CJA Brăila a învins CJA Vaslui, CJA Botoşani şi echipa secundă a CJA Iaşi. La rândul lor, arbitrii vasluieni au câştigat meciurile cu botoşănenii şi echipa a doua a ieşenilor şi au obţinut dreptul de a juca a doua zi în semifinale.

„Este o bucurie că reuşim să păstrăm tradiţia acestei competiţii şi am ajuns să organizăm în acest an cea de a VI a ediţie, care a fost, de altfel, şi cea mai puternică şi echilibrată de până acum. Este important faptul că an de an participă arbitri din toate eşaloanele fotbalistice, inclusiv arbitrii internaţionali şi de Liga I.  Acest fapt reprezintă un puternic imbold motivaţional pentru arbitrii tineri care au ocazia să îi cunoască şi să relaţioneze cu ei. Dincolo de ambiţiile şi orgoliile sportive rămânem cu prieteniile legate între competitori şi cu dorinţa de a performa cât mai mult în arbitrajul românesc.” a declarat Vlad Ciobanu, preşedintele CJA Iaşi.

Cea de a doua zi a competiţiei a fost rezervată jocurilor de clasament, semifinalelor şi finalelor. Cele două meciuri de clasament, pentru locurile 7-8 şi 5-6 s-au încheiat la egalitate, astfel încât a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a stabili ierarhia în partea inferioară a tabloului competiţiei. Locul 5 a fost obţinut de arbitrii din Botoşani, care au câştigat cu 5-4 meciul împotriva colegilor din Suceava, iar echipa a doua a arbitrilor din Iaşi a câştigat cu scorul general de 3-2 meciul cu arbitrii din Neamţ.

În cele două semifinale, arbitrii din Iaşi şi cei din Galaţi şi-au confirmat statutul de favorite şi s-au impus cu 1-0 în faţa colegilor din Vaslui, respectiv cu 4-1 în faţa arbitrilor din Brăila.

Finala pentru locurilor 3-4  a fost adjudecată de arbitrii din Vaslui, care au urcat pentru prima dată pe podium la Cupa Moldovei.

Ultimul act a fost o reeditare a trei din cele cinci finale ale ediţiilor precedente şi a adus faţă în faţă prima echipă a arbitrilor ieşeni şi pe cea a arbitrilor gălăţeni. Deşi în grupă ieşenii s-au impus cu 2-1, acum a fost rândul gălăţenilor să fie mai determinaţi şi motivaţi, reuşind o victorie cu 2-0 care le-a adus un nou trofeu la „Cupa Moldovei”.

 „Felicit organizatorii pentru faptul că reuşesc să păstreze vie această competiţie. Este un bun prilej de relaţionare şi socializare între arbitri care urmează să participe în curând, în calitate de oficiali de meci, la competiţiile regionale şi naţionale oranizate de FRF şi LPF.” a declarat Liviu Ciobotariu, membru în cadrul CCA şi preşedintele AJF Galaţi.

Andrei Corduneanu (CJA Suceava) a fost golgheterul competiţiei cu 8 reuşite, Bogdan Iacob (CJA Vaslui) a fost desemnat cele mai bun portar, iar gălăţeanul Ionuţ Constantinescu (arbitru Liga a III-a) a primit distincţia pentru cel mai bun jucator al turneului. 

Ediţiile anterioare au fost câştigate o dată de arbitrii din Botoşani (prima ediţie), de două ori de arbitrii din Galaţi (2015, 2016) şi de două ori de arbitrii din Iaşi (2017 şi 2018). Trebuie menţionat şi faptul că arbitrii ieşeni au ajuns la fiecare ediţie în finală.

Competiţia este organizată de CJA Iaşi din cadrul AJF Iaşi.

Rezultate „Cupa Moldovei – Memorialul Valentin Buimistruc, ediţia a VI-a

GRUPA ROŞIE

Iaşi 1 – Suceava 4-1

Neamţ – Galaţi 1-4

Neamţ – Iaşi 1 0–8

Suceava – Galaţi 3-4

Neamţ – Suceava 4-6

Galaţi – Iaşi 1 1-2

GRUPA VERDE

Brăila – Vaslui 5-3

Botoşani – Iaşi 2 7-1

Iaşi 2 – Brăila 3-4

Vaslui – Botoşani 3-1

Vaslui – Iaşi 2 5-2

Brăila – Botoşani 3-2

Semifinale:

Iaşi 1 – Vaslui 1-0

Galaţi-Brăila 4-1

Locurile 7-8: Iaşi 2 – Neamţ (1-1) 3-2 dp

Locurile 5-6: Botoşani – Suceava (3-3) 5-4 dp

Finala locurile 3-4: Vaslui – Brăila 5-0

Finala locurile 1-2: Galaţi – Iaşi 1 2-0

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!