10 reguli noi de arbitraj introduse de FIFA inainte de EURO 2016

Postat de Bogdan CiocoiuNici un comentariuian. 24, 2016

IFAB, adica departamentul de arbitraj al FIFA, a anuntat cele mai noi modificari aduse inainte de Euro 2016, anunta AP. „Am incercat sa evitam unele situatii care se intampla foarte des si sunt putin cam absurde”, spune David Elleray, un fost arbitru din Premier League si membru FIFA. Documentul publicat de FIFA are „doar” 12.000 de cuvinte si va intra in vigoare la turneul final din Franta

Cele 10 reguli noi introduse de FIFA

Startul partidei

Jucatorii nu mai sunt obligati sa repuna mingea in terenul adversarilor la inceputul meciului. Poate fi repusa in orice directie a cercului de la mijloc, atat timp cat se pune in miscare. 

Cartonase rosii inaintea meciului

Arbitrii au voie sa acorde cartonase rosii oricand inaintea fluierului de start. Echipa care primeste cartonasul rosu, va avea dreptul sa foloseasca tot 11 jucatori, dar va pierde una dintre schimbari.

Jucatorii raman pe teren dupa ce primesc ingrijiri

Daca un jucator primeste ingrijiri medicale dupa ce un adversar l-a faultat si a primit cartonas galben sau  rosu, jucatorul accidentat nu mai este nevoit sa paraseasca terenul inainte de reluarea jocului.

Jucatorii intra mai repede pe teren

Daca jucatorii sunt nevoiti sa plece de pe teren, sa isi schimbe ghetele, de exemplu, ei nu vor fi nevoiti sa astepte pana la oprirea jocului. 

 

Tragerea de tricouri

Pana acum, daca doi jucatori ies de pe teren si unul dintre ei este oprit de celalalt sa se intoarca printr-o tragere de tricou, arbitrul ar acorda cartonas galben sau rosu si ar relua jocul cu minge de arbitru. Acum, jocul se va relua cu o lovitura libera sau chiar penalty, in functie de zona unde se petrece incidentul.

Blocarea golurilor

Daca o rezerva sau un membru din staff blocheaza intentionat, jocul se va relua cu lovitura libera sau penalty, in functie de locul unde s-a intamplat. Regula de pana acum era sa se execute lovitura libera indirecta sau minge de arbitru. 

Regula offside-ului

Dupa un offside, lovitura libera indirecta se va executa de la locul unde s-a intamplat, chiar daca e in propriul teren.

Steagurile de la cornere

Echipele vor avea voie sa foloseasca logo-urile si pe steagurile de la corner. Chiar daca multe echipe din Premier League fac asta deja, acest lucru este ilegal. 

Se renunta la unele legi absurde

Arbitrii sunt incurajati doar sa treaca in raportul lor de dupa eventualele probleme pentru care pana acum aveau voie sa anuleze un meci, cum ar fi ca un steag de la corner este rupt. 

Sursa:Eusunt12.ro

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!